Optomap


OPTOMAP

Desde fa un mes les nostres instal.lacions disposen d’una nova incorporació tecnològica: el retinògraf de camp ampli OPTOMAP. Els retinògrafs són aparells mèdics que permeten prendre fotografies de la retina de les persones. Ens omple d’una gran satisfacció poder disposar d’una tecnologia innovadora i revolucionària en la detecció, avaluació i seguiment d’anomalies del Fons d’Ull (retina) donat que OPTOMAP permet obtenir imatges que corresponen a una àrea molt extensa de la superfície de la retina (uns 200º):

optomap standard

Fotografia del Fons d’Ull presa amb Retinògraf OPTOMAP

Malauradament, fins a dia d’avui els retinògrafs convencionals només ha pogut fotografiar la retina d’un pacient obtenint aproximadament fotografies d’uns 45º de visualització, amb el risc que això suposa d’infradiagnosticar algunes malalties:

45grados

Representació de la superfície de captura d’un retinògraf clàssic (45º) respecte a una captura realitzada amb OPTOMAP (200º).

Ara les possibilitats de detectar malalties de la retina com estrips, pigues(nevus) i altres malalties de la retina són molt més àmplies.

Amb aquesta nova tecnologia podem per una banda detectar anomalies a la retina que a vegades passaben desapercebudes amb altres sistemes de captura d’imatge i per una altra banda hem aconseguit en moltíssims casos evitar l’ús de gotes midriàtiques per dilatar la nineta dels nostres malalts. Això ens està permetent evitar els molests efectes induïts per les gotes mentre duren els seus efectes i també estalviar als pacients els temps d’espera necessaris fins aconseguir la dilatació pupil.lar necessària per ser evaluats per l’oftalmòleg. Actualment, de fet, només fem servir gotes per dilatar en casos molt concrets a petició del professional mèdic.
Unknown

Dispositiu OPTOMAP de la Clínica Oftalmològica del Bages.

Estem convençuts que aquesta nova tecnologia suposarà un gran avanç pel diagnòstic de les malalties de la retina a l’àrea del Bages i estem orgullosos de ser l’únic centre de la comarca (i dels pocs de tota Catalunya) que disposa d’aquesta tecnologia, pel que seguim i seguirem compromesos en la millora de la salut visual de l’àrea en els propers anys, incorporant els últims avenços en el diagnòstic i tractament de les malalties oculars. No dubti en contactar amb nosaltres si desitja sotmetre’s a una revisió oftalmològica del seu Fons d’Ull fent servir la tecnologia OPTOMAP.