Consells en pacients intervinguts de làser per treure dioptries


Prevenció i Cura dels Ulls

 

Consells en pacients intervinguts de làser per treure dioptries

El LASIK (Keratomileusis IN Situ Asistida amb Làser) s’ha convertit en un terme familiar en els últims anys degut en part al seu gran èxit, tant en termes refractius com en la satisfacció del pacient. Aquest èxit s’acompanya d’un increment de les expectatives dels pacients i, en conseqüència, es tendeix a trivialitzar sobre aquesta cirurgia.

Es tracta d’una operació no exempta de complicacions. La majoria d’elles es presenten durant la intervenció o en els dies posteriors. Per això la freqüència de revisions és molt reduïda en un primer moment. S’ha de revisar el pacient just després de la cirurgia, en les primeres 24- 48 hores i la setmana següent. Si tot està en ordre, a partir d’aquell moment solen espaiar-se més les visites.

En el postoperatori la sensació de coïssor o sequetat ocular, les petites hemorràgies en el blanc de l’ull (hemorràgies subconjuntivals), la visió d’halos al voltant dels llums per les nits i les fluctuacions en la visió són símptomes freqüents. Tot això són problemes associats a la tècnica però, en general, de poca importància i fàcilment controlables mitjançant tractament amb gotes. Altres símptomes com la pèrdua de visió, el dolor ocular intens o la incapacitat per obrir els ulls per la molèstia ocasionada per la llum han de fer el pacient consultar tot seguit amb l’oftalmòleg que li ha realitzat la intervenció.

Mai no s’ha d’oblidar tampoc que encara que hagi aconseguit poder dur a terme les seves tasques quotidianes sense necessitat de portar ulleres ni lents de contacte, continua essent igual de miop o hipermetrop com abans. Aquests defectes de refracció són deguts, en la majoria de casos, a que el globus ocular és més llarg del normal (en el cas dels miops) o bé més petit (en el cas dels hipermetrops). I això no es modifica mitjançant la tècnica LASIK, que actua només sobre la còrnia, realitzant un petit “polit” sobre una part de la còrnia una vegada s’ha aixecat un petit tapet de la mateixa que al final de la intervenció es reposiciona.

cuidados  quitar dioptrias (1)cuidados  quitar dioptrias (2) cuidados  quitar dioptrias (3)cuidados  quitar dioptrias (4)

És per això que qualsevol pacient operat amb aquest làser ha de seguir la resta de la seva vida fent-se revisions oculars, realitzant periòdicament fons d’ull, presa de tensió ocular així com l’exploració del segment anterior de l’ull.